HOŠE KOMERC - stabilna firma sa 220 uposlenih

Stabilnost jedne zemlje kao i njen prosperitet zavise, između ostalog, od stabilnosti njene ekonomije i firmi koje sačinjavaju tu ekonomiju. U Bosni i Hercegovini imati 220 zaposlenih radnika i biti bez velikih zaduženja je za svaku pohvalu. Jedna od takvih firmi je svakako i Hoše komerc, sarajevski trgovački lanac prodavnica.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 09:49

Kako nam je rekao vlasnik firme Izet Bozalija, Hoše komerc ima 11 objekata i to, proizvodni pogon, veleprodaju i 9 radnji. Od svih 11 objekata sve je u vlasništvu, dok se samo se dva uzimaju pod zakup. Poslovanje je, prema njegovim riječima, veoma stabilno i bez ikakvih potresa. "Moja poslovna filozofija je jednostava, razvijao sam, a i dalje tako radim, firmu sa sporijim rastom ali dugoročno stabilnim," kaže Bozalija. "I dalje planiram širenje ali i ono će biti bazirano uglavnom na vlastitim sredstvima a ne na zaduženjima. U tim okvirima se osjećam komotno jer imam dovoljno prostora i za privatni život a i za posao."

Kako dodaje Bozalija cijeli tim radi na tome da se svakom kupcu i klijentu da najbolja vrijednost za njegov novac. “To postižemo zahvaljujući visoko kvalitetnim proizvodima, kao i pomno odabranim asortimanom robe”, naglašava Bozalija. „Svojom najvećom vrijednosti smatramo pomaganje naših domaćih poljoprivrednih proizvođača čime otvaramo nova radna mjesta. Naše prodavnice su snabdjevene širokom lepezom proizvoda gdje kupci mogu naći sve što je dostupno na tržištu Bosne i Hercegovine. Vizija Hoše komerca je da postanemo jedan od vodećih trgovačkih lanaca koji će biti standard i mjerilio kvaliteta i profesionalnosti.“

Pored lanca od 9 prodavnica Hoše komerc je razvio i sektor za pakeraj, te proizvodnju i distribuciju kolača. Takodjer, Hoše je i distributer Meggle proizvoda, jednog od najvećih proizvodjača mlijeka i mliječnih preradjevina u BiH, te pakuje proizvode poput Bony i Merka kafa.

(kupujmodomace.ba)