Dodijeljeno 30 stipendija mladim sportistima

Predstavništvo Humanitarne organizacije Islamic Relief WW, Engleska-Sarajevo, u saradnji s Fondacijom "Muharem Berbić", danas je dodijelilo 30 stipendija za nadarene sportiste u Bosni i Hercegovini.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 09.12.2015 15:50
Motivirani uspjehom koji je postigao bh.sportist Amel Tuka, ova humanitarna organizacija je odlučila dodijeliti stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja koja su  aktivno uključena u nekom od sportskih klubova i koji su  svojim znanjem zavrijedili pažnju i potporu sličnih institucija. Dijeleći stipendije, direktor „Islamic Relief“ Velija Semir Kukuruzović je mladim stipendistima poželio sreću i zdravlje te izrazio nadu da će stipendije poboljšati njihove treninge i pozvao ih da ne popuštaju u učenju koje je jako važno,a sport će obogatiti i nadopuniti njihovu osobnu ličnost.

Podsjetio je da je u „zdravom tijelu, zdrav duh“, jer, pojasnio je, da bi duša mogla normalno da funkcionira mora imati zdravo tijelo koje će je nositi, te „ukoliko nema potpore u tijelu duša je slabašna a kada se to dvoje spoji, onda je to savršeno tijelo, sa zdravim razumom koje nosi poletna duša“.

-  Dobro je da u društvu imamo one koji pokreću i koje nose stvari. U ovom momentu smo mi pokrenuli stvari a na mladima je ih da nose. Naša budućnost je u našoj djeci, a prioritet nam je da Bosnu i Hercegovinu ostavimo zdravoj djeci, zdravoj omladini da možemo u miru preći liniju zvanu smrt – kazao je Kukuruzović.

Stipendistima ova pomoć puno znači i rekli su da će je uložiti u sport kojim se bave, streljaštvo, fudbal, rukomet, gimnastika. Kažu da će kupiti bolju sportsku opremu da bi postigli dobre sportske rezultate i tako opravdali povjerenje donatora, škole, ali i BiH. Islamic Relief WW je u novembru u misiji podrške obrazovanju, sportu i drugim društveno-korisnim aktivnostima dodijelio 100 stipendija studentima.

(Fena)