Trebević ove sezone ruši sve rekorde posjećenosti

Na samo desetak minuta od grada, daleko od gradske vreve, u netaknutoj prirodi svakog dana uživa sve više kako domaćih, tako i stranih turista. Trebević, koji je u posljednjih pet godina doživio pravi procvat, svakog dana novim sadržajima privlači posjetioce iz svih dijelova svijeta.

  • Kategorija Magazin
  • Objavljeno 21.07.2017 09:57
Čist zrak

Ljetna sezona na ovoj olimpijskoj planini počela je prije mjesec. Ekipa “Avaza” posjetila je izletište i uvjerila se da je gostiju iz dana u dan sve više. Oni koji vole životinje, mogu uživati u zoološkom vrtu, sportisti mogu unajmiti bicikla, a oni željni adrenalina, mogu voziti autiće, igrati paintball ili streličariti. U opuštenoj vožnji biciklima sreli smo porodice Vuković i Šarčević, koje su došle sa Pala.

- Često dođemo na nekoliko sati. Blizu je grada, a i nama, sa Pala, ne treba mnogo. Kad god ovdje dođemo, vidimo neke nove sadržaje – rekao nam je Ognjen Vuković.

Njegova poznanica Dana Šarčević, koja je na Trebeviću sa mužem i dvije kćerke, kaže da je prezadovoljna ponudom.

- Došli samo radi čistog i svježeg zraka. Uzeli smo bicikle da se provozamo, jer je cijena povoljna, a naša djeca će se zabaviti nekoliko sati. Oduševljeni smo zoološkim vrtom. Sreli smo dosta stranih turista – kazala je Šarčević.

Osim njih, primijetili smo i dosta gostiju iz arapskih zemalja. Kako nam je kazao Nikola Čvoro, menadžer Sportsko-rekreativnog centra “Brus”, najviše ih je iz Dubaija i Bahreina.

Popunjeni kapaciteti

- Radnim danima je sve više gostiju, iako nam vikendom svi kapaciteti budu popunjeni. Trebević je prije samo pet godina bio zapušten i predstavljao je pravo ruglo, a sada je postao jedna od najpoželjnijih destinacija za odmor. Ova sezona već sada obara rekorde posjećenosti i vjerovatno će biti najbolja do sada – rekao je Čvoro te je dodao da će gradnjom žičare sadržaj biti potpun.

Noćenje sa doručkom 40 KM

Na izletištu je moguće unajmiti i šardvan, gdje se može roštiljati, a za mjesto, roštilj i ugalj dnevna cijena je 25 KM. Na Trebeviću je moguće i odmarati se u bungalovima, gdje noćenje s doručkom košta 40 KM, zavisno od veličine grupe.

(Biznis.ba)