Sajam zapošljavanja u Tuzli: Veliki broj otvorenih radnih mjesta

Cilj sajma je stvaranje uslova za direktan kontakt nezaposlenih osoba i poslodavaca.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 18.05.2017 09:18
Sajam zapošljavanja 2017, koji organizuje JU Služba za zapošljavanje TK uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja  mladih - YEP, bit će održan danas u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Cilj sajma je stvaranje uslova za direktan kontakt nezaposlenih osoba i poslodavaca, prilika da se međusobno upoznaju, razgovaraju, razmijene podatke, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje TK.

Poručuju da nezaposlene osobe od Sajma zapošljavanja mogu očekivati susret s velikim brojem poslodavaca i otvorenih radnih mjesta na jednom mjestu, mogućnost ličnog predstavljanja željenom poslodavcu, stručnu podršku predstavnika Službe za zapošljavanje i profesionalno fotografisanje za biografiju.

Sajam neće služiti samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji će imati priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje.

Učešće na Sajmu zapošljavanja 2017. potvrdilo je 50 poslodavaca s područja Tuzlanskog kantona sa oko 1.000 otvorenih radnih mjesta, navode organizatori, javlja Fena.
 
(Biznis.ba)