Uspješni ljudi se ne izležavaju gledajući TV?

Poznata američka stranica Entrepreneur objavila je članak kojim savjetuje ljude na promjenu svojih vikend aktivnosti kako bi povećali produktivnost tokom sedmice, osjećali se zadovoljnije i imali manje stresa.

Nije istina da biste vikende trebali provesti izležavajući se pred TV-om, ne radeći ništa i spavajući do podneva. Ako se želite napuniti pozitivnom energijom i početak nove sedmice dočekati još spremniji - isplanirajte vrijeme i aktivnosti te konačno profitirajte od svojih slobodnih dana.

Planirajte svoj vikend
 
Planirate radni dan, godišnji odmor, karijeru i privatne obaveze pa zašto ne biste planirali i vikende. Pritom mislimo na planiranje nekoliko događanja, koji bi spriječili nepotrebno ostajanje kod kuće. Primjera radi, isplanirajte večeru sa prijateljima, posjetite muzej ili otiđite na koncert. Ostalo prepustite danu i raspoloženju.

Provedite vrijeme sa dragim ljudima
 
S obzirom da ste tokom sedmice previše zaposleni, vikendi su odlično vrijeme da nadoknadite propušteno i provedete ugodno vrijeme sa svojom porodicom. To će vam pomoći u opuštaju te će vam omogućiti toliko potrebno osvježenje i pozitivnu energiju koja će vam trebati za novu sedmicu.

Odjavite se
 
Kako biste izbjegli stres, maknite se od mobitela, telefona, mailova, društvenih mreža... Tako ćete moći provesti kvalitetnije vrijeme sami sa sobom, prijateljima, porodicom, ne obraćajući pažnju na nevažne stvari koje ćete ionako moći rješavati tek od ponedjeljka.

Pripremite se za slijedeću sedmicu
 
Subotu iskoristite za odmor, međutim dio nedjelje iskoristite za planiranje sljedećih pet radnih dana. Obavite sitne kućanske poslove i napravite listu obaveza za naredne dane, kako bi ponedjeljak dočekali što spremniji.

Učinite nešto drugačije
 
Da biste imali osjećaj da je vikend, trebali biste učiniti nešto drugačije, neobično, nešto što tokom radnih dana ne radite? Zato pronađite neki vikend hobi ili aktivnost koja vas opušta i veseli.

(kupujmodomace.ba)