Play Off ide na pobjedu protiv Badela 1862

Košarkašice sarajevskog Play Offa večeras dočekuju ekipu skopskog Badela 1862, u susretu 7. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL).

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 03.12.2015 12:25
Aktuelne viceprvakinje BiH žele upisati treću pobjedu u ovoj sezoni regionalne lige i drugu uzastopnu nakon što su u 6. kolu slavile na gostovanju protiv slovenskog Grosuplja.

Trener Play Offa Goran Lojo naglašava da njegova ekipa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, te da s pristupom utakmici kakav je bio protiv Grosuplja sarajevski tim može parirati svim protivnicima u ligi, ali da Badel također u posljednje vrijeme pruža dobre partije, zbog čega se bh. košarkašice ne smiju opustiti.

- Badel smo pobijedili u Skoplju, ali ta utakmica ne smije da nas zavara, jer badel je višestruki prvak Makedonije koji u posljednje vrijeme igra sve bolje. U proteklom kolu regionalne lige odigrali su odličnu utakmicu protiv vodeće ekipe Radivoja Koraća. Morat ćemo igrati maksimalno angažovano i oprezno ako želimo upisati pobjedu - izjavio je Lojo Feni.

Nakon kvalifikacionog ciklusa reprezentacije BiH Play Offu su se priključile tri bh. reprezentativke koje su se već priključile trenažnom procesu tima, tako da će Lojo za meč protiv Makedonki imati na raspolaganju sve igračice.

Utamica između Play Offa i Badela 1862 na rasporedu je večeras u 20.00 sati u KSC Skenderija. 

(Fena)