Krivaja Mobel: Radnici prekinuli proizvodnju

Sindikat preduzeća "Krivaja Mobel" Zavidovići pozvao je uposlene, radnike na čekanju i građane ove općine, da okupljanjem ispred pomenutog preduzeća izraze podršku radnicima koji su ponovo obustavili kompletnu proizvodnju u ovoj firmi.

  • Kategorija Vijesti
  • Objavljeno 02.12.2015 14:32
Ništa od obećanja i dogovora koji su uspostavljani ovih dana, između vlasnika "Krivaja Mobel" i Sindikata nije ispoštovano, kažu radnici.

Osnovni zahtjev bio je isplata plaća. Tokom jučerašnjeg dana došlo je do obustave proizvodnje i blokiranja srednje kapije preduzeća.

Petstotinjak radnika kažu da nemaju šta da izgube u preduzeću gdje ne mogu biti plaćeni za svoj rad. Ističu da su primanja za one koji su radno anažirani, sramotno niska i kreću se od 50 do 150 maraka.

- Ne vidimo izlaz iz ove situacije, barem ne sa ovim vlasnicima preduzeća. Besmisleni su bilo kakvi dogovori i pregovaranja jer oni ništa od toga ne poštuju, poručuju iz Sindikata.
Nakon razgovora s Upravom preduzeća, trenutni stav radnika je da se ide na raskid kupoprodajnog  ugovora sa ortačkom grupom.

U preduzeću trenutno radi samo pogon Energetike radi održavanja toplinskog sistema. Sindikat i radnici očekuju reakciju nadležnih sa najvišeg federalnog nivoa jer je njihov projekt Krivaja Mobel, očito propao.

(biznis.ba)