Adriatic grupa osvaja nova tržišta

Nova članica bečke Adriatic Group je holandska kompanija "Edex food" iz Roterdama. Tako će uz brojne evropske zemlje u koje se distribuiraju prehrambeni proizvodi sa prostora Balkana preko Adriatic Group, "Edex food" snabdijevati zemlje Beneluksa.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 02.12.2015 10:32
Nova članica bečke Adriatic Group je holandska kompanija "Edex food" iz Roterdama. Tako će uz brojne europske zemlje u koje se distribuiraju prehrambeni proizvodi sa prostora Balkana preko Adriatic Group, "Edex food" snabdijevati zemlje Beneluksa.

„Priključivanjem kompanije „Edexfood“  i ulaskom na tržište zemalja Beneluksa, Adriatic Group je zaokružio tržište Evropske Unije“, izjavio je Amir Bekić, direktor Adriatic Group.

„Ovom akvizicijom Adriatic je postala, bez konkurencije, najsnažnija distributerska grupacija koja plasira proizvode sa prostora Balkana na tržište EU. Naš cilj je da vodeći prehrambeni brandovi sa naših prostora postanu prepoznatljivi širom Europe. Tu prije svega mislimo na Podravku, Argetu, Doncafe, Bambi, Klas, Natura, Brajlović.“, dodao je Bekić.

Kompanija „Edex food“ je na tržištu Beneluksa prisutna na etno tržištu, te u vodećim trgovačkim lancima Holandije. Adriatic Group dodatno planira ojačati skladišne kapacitete kompanije „Edex food“ kako bi ojačali njen tržišni nastup na ovom prostoru.

„Priključivanje vodećoj distributerskoj kući sa ex-Yu prostora  znači dodatni razvoj potencijala kompanije, što će uvećati kako promet tako i profit Edex-a“, izjavio je Edin Dizdar, direktor Edex food.

(adriatic group)