U Tomislavgradu održane "Male sportske igre"

U organizaciji Univerzalne športske škole Tomislavgrad u nedjelju su u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu organizirane "Male sportske igre“ univerzalnih športskih škola.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 30.11.2015 09:54
Oko 250 mališana, uzrasta od 5 do 12 godina pristiglih iz univerzalnih športskih škola Tomislavgrada i Sovića – Grude od jutarnjih sati odmjeravali su snage u natjecateljskim disciplinama predviđenim za njih poput utrke oko dvorane, vođenja nogometne lopte, utrke četveronoške, utrke sa vođenjem pilates lopte, utrke sa nošenjem rukometne lopte i potezanja konopa.

Nakon burnog navijanja i natjecateljskog dijela uslijedio je završni dio kojem su se najviše obradovali najmlađi sudionici a to je uručivanje nagrada, odnosno pehara i diploma.

U tom svečanom dijelu nitko nije izostavljen  od strane voditelja škole domaćina, inače profesora kineziologije Ante Jurčevića i Mate Bakovića, koji su svim sudionicima univerzalnih športskih škola te mališanima iz HNK Tomislava kao trećim ekipnim natjecateljima dodijelili prigodne nagrade.

"Svrha ovoga natjecanja je promicanje zdravijeg načina života, ljubavi za šport, socijalizacija djece pa je rezultat, a time i pobjednik, u drugom planu“ , za Fenu je kazao Baković dodavši da je najveća nagrada upravo dječji osmijeh s kojim su djeca napustili dvoranu.

Organizator je osim pripremljenih nagrada djeci za fer i športsko natjecanje imao i posebnu prigodu uručivši zahvalu općini Tomislavgrad, koja je dala potporu ovom projektu već drugu godinu zaredom.

Ovo natjecanje je imalo i humanitarni karakter jer su organizatori omogućili posjetiteljima darivanje novčanih priloga u posebne kutije koji će preko Humanitarne udruge "Kap Ljubavi“ biti uručeni  onima kojima će to u predblagdansko ozračje biti najpotrebitije.

(Fena)