Trg slobode: "Zimska čarolija" u Tuzli

Uz zabavni program za djecu, danas je na Trgu slobode u Tuzli otvoren četvrti Novogodišnji bazar "Zimska čarolija". Do 8. januara, do kada će trajati, planirano je održavanje različitih aktivnosti, uključujući i doček Nove godine.

  • Kategorija Magazin
  • Objavljeno 17.12.2016 23:46
"Opće udruženje samostalnih obrtnika grada Tuzle, u saradnji s Gradom Tuzla i gradskim javnim preduzećima i ustanovama, ponovo organizira ovu manifestaciju, kojom dopunjavamo sadržaje u gradu. Sinoć smo prisustvovali otvaranju pet spektakularnih kinodvorana, ovdje na Trgu slobode imamo klizalište, a pripremit ćemo i odgovarajuće sadržaje povodom oba Božića. Naravno, sve se organizira u granicama naših finansijskih mogućnosti", izjavio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Slađana Jovičić, sekretar Udruženja obrtnika Tuzle kazala je da se manifestacija iz godine u godinu obogaćuje i da se uvode noviteti koji privlače posjetitelje.

"Za katolički i pravoslavni Božić vjernike i ostale građane planiramo počastiti kolačima i pjesmom tuzlanskih tamburaša. Također, i ove godine ćemo organizirati proslavu Dječije nove godine, koja se dosad pokazala kao pun pogodak, a u 2017. godinu ući ćemo uz pjevača Amela Ćurića, bend Retro, Hameta Nalića i druge s kojima pregovaramo", kazala je Jovičić.

(AA)