Milgor počeo proizvodnju jogurta

U pogonima goraždanske mljekare "Milgor" u okviru testne proizvodnje sa proizvodnih traka ovih dana sišla su prva pakovanja nekada veoma traženog i za kvalitet nagrađivanog jogurta.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 13.10.2015 17:16
Mljekara "Milgor" zvanično je otvorena u septembru, a novi vlasnik mljekare kompanija "Gillani Internacional", čiji su osnovači Leila Hrelja iz Goražda i Sayed Kamal, biznismen iz SAD-a, porijeklom iz Pakistana, uspjeli su pokrenuti mljekaru nakon osam godina. 

- Naša interna analiza je pokazala da je jogurt zdravstveno ispravan. Vlasnik i tehnolog su prvi kušali jogurt i konstatovali da je i ukus odličan. Jogurt je dalje poslan na eksternu analizu u Sarajevo. Rezultate očekujemo u ovoj sedmici i nadamo se najboljem ishodu - izjavila je direktorica Hrelja za Fenu. Danas su, kako je dodala, zaprimili drugu količinu mlijeka i upravo je u procesu proizvodnja svježeg sira i ponovna proizvodnja jogurta. 

- Ovakvi testni procesi su neophodni kako bi se otklonili eventualni tehnički nedostaci mašina, s obzirom da nisu bile u funkciji od 2008. godine - dodala je Hrelja. Milgorovi proizvodi, prema njenim riječima, za građane Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) trebali bi se naći na tržištu pred Novu godinu, dok ova mljekara za tržište van tog kantona ima planove iza Nove godine. 

(Fena)