Mladi Afroamerikanac tvrdi da je Bill Clinton njegov otac

Mladi Afroamerikanac po imenu Danney Williams tvrdi kako je njegov otac bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bill Clinton, te zahtijeva da se napravi DNK analiza kako bi se utvrdilo očinstvo.

Williams se pojavio samo sedam dana prije predsjedničkih izbora u SAD-u, te je na konferenciji za novinare u Washingtonu iznio tvrdnje kako je kandidatkinja demokrata na predsjedničkim izborima 8. novembra Hillary Clinton, njegova maćeha.

“Ja sam sin Billa Clintona. Hillary je moja maćeha, a Chelsea moja sestra. Želim da se provede DNK analiza”, kazao je Williams.

Williams, koji živi u saveznoj državi Arkansas, kazao je također kako ono što on govori nije ništa novo, te da sve to od 1990. godine pokušava i da dokaže.

Naglasio je također kako je njegova majka bila ovisnica o drogi, te ju je izgubio u ranom djetinjstvu. Williams očekuje da će sa porodicom Clinton uspostaviti kontakt.

Na pitanje “da li ga slučajano za ovo finansira kandidat Republikanaca Donald Trump”, Williams je odgovorio kako je sam platio advokate za svoj slučaj, te da njegove tvrdnje nemaju veze sa predizbornom kampanjom. 

(AA)