Ako snijeg nastavi padati počinje skijanje

Ivana Lizdek, glasnogovornica Olimpijskog centra Jahorina, ističe da na Jahorini trenutno pada snijeg značajnog intenziteta.

  • Kategorija Magazin
  • Objavljeno 24.11.2015 15:03
"Ukoliko i narednih dana nastavi da pada ovako, sigurno je da će uslovi za skijanje uskoro biti povoljni i da bi skijanje uskoro moglo početi na Jahorini. Nažalost, u ovom trenutku ne možemo precizirati datum kada će početi skijanje, a izvjesno je da će i sistem za vještačko osnježavanje narednih dana biti u funkciji jer očekujemo odgovarajuće temperaturne minuse za proizvodnju vještačkog snijega", naglasila je Lizdek.

Izrazila je optimizam da bi skijanje moglo početi uskoro.

Amra Kaljić, rukovodilac Sektora marketinga u ZOI '84, kazala je za AA da su veće snježne padavine prisutne i na Bjelašnici.

"Palo je par centimetara novog snijega, ali očekujemo i veće padavine. Ukoliko ih bude, omogućit ćemo svim korisnicima naših usluga ugodno skijanje", istakla je Kaljić rekavši da za sada količina snježnih padavina nije dovoljna da bi skijanje moglo početi. 

Naglašava da se zvanično otvorenje očekuje iza 20. decembra, ali ukoliko se steknu uslovi liftovi će u pogon biti pušteni i ranije. 

"Sve zavisi od vremenskih uslova. Mi ćemo je otvoriti sutra ukoliko padnu dovoljne količine snijega, odnosno ukoliko se staze pripreme kvalitetno za sigurno i bezbjedno skijanje", dodala je Kaljić.

(AA)