Počinju pripreme bh. nogometaša za meč s Belgijom

Okupljanjem igrača i stručnog štaba u Briselu danas počinju pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmicu s Belgijom.

  • Kategorija Sport
  • Objavljeno 03.10.2016 12:36
Nakon pobjede na startu kvalifikacija nad Estonijom najbolji bh. tim očekuje teško gostovanje protiv prvog favorita u grupi.

Iako su Belgijanci jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, u bh. timu su optimisti i vjeruju da mogu do povoljnog rezultata.

Selektor Baždarević ističe da je u ovom trenutku za njegov tim najvažnije da svi igrači dođu na okupljanje zdravi.

- Dobro bi bilo kada bi svi došli na okupljanje zdravi i spremni i da u naredna tri dana pripremimo strategiju kako da se suprotstavimo Belgijancima. Znamo da će biti teško, ali ja vjerujem da imamo argumente da im stvorimo probleme u petak uvečer - izjavio je Baždarević za Fenu.

Ističe da je zadovoljan formom većine bh. reprezentativaca, ali da bi volio da pojedinci imaju veće minutaže u svojim klubovima.

- Idealno bi bilo da su svi izašli na terene ovog vikenda, ali ja očekujem da će svi igrači imati ogromnu motivaciju za meč protiv Belgije i da svi zajedno u tih 90 minuta damo sve od sebe u toj utakmici - naglasio je selektor BiH.

Nogometaši BiH do srijede će obaviti tri treninga u Trening centru Overijse, a u četvrtak i službeni trening na stadionu "King Baudouin" gdje će u petak biti odigran meč.

Tri dana kasnije bh. selekcija će u Zenici dočekati reprezentaciju Kipra.

(Fena)