Letom paraglajderom kineski mladenci ovjekovječili medeni mjesec

Let iznad modro plavog Mrtvog mora u vjenčanici i sa kineskom zastavom u ruci mladenci su zabilježili i kamerama, a svakako će se u Kini moći pohvaliti nestvarnim prizorima snimljenim tokom tog leta

Kineski bračni par na medenom mjesecu u turskom turističkom biseru Fethiyi iskusio je letenje paraglajderom iznad Mrtvog mora (Oludeniz) i na jedinstven način ovjekovječio početak bračnog života.

Mlada Hchao Shi (31) i njen mladoženja Ywei Wang (31) nedavno su se vjenčali u rodnoj Kini, a po preporuci prijatelja za prvo bračno putovanje izabrali su tursku priobalnu turističku destinaciju Fethiye.

Uz pomoć instruktora Celala Yildiza i Senola Arata, kineski bračni par se paraglajderima vinuo sa 1.800 metara visoke piste na brdu Babadag.

Let iznad modro plavog Mrtvog mora u vjenčanici i sa kineskom zastavom u ruci mladenci su zabilježili i kamerama, a svakako će se u Kini moći pohvaliti nestvarnim prizorima snimljenim tokom tog leta.

“Ovo nam je prvi put da letimo i preporučujemo svakome da bar jednom u životu iskusi ovaj nevjerovatni adrenalin i osjećaj“, kazala je mlada Hchaoi koja je turski jezik naučila tokom studija i trenutno radi kao prevodilac u Kini.

(AA)