Završen festival prosvjete, kulture i umjetnosti u Mostaru

Projekat "PRO|TOK", koji su zajednički realizirali SPKD „Prosvjeta“ Mostar i Nastavnički fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“, uspješno je završen trodnevnim Festivalom prosvjete, kulture i umjetnosti.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 12.10.2015 11:30
U sklopu Festivala, na Nastavničkom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić, realizirane su radionice iz različitih znanstveno-umjetničkih oblasti: biologija, kemija, matematika, likovne umjetnosti, društvene znanosti i šport, priopćeno je iz SPKD "Prosvjeta". Radionice su bile otvorene za sve građane Mostara, a posebno za srednjoškolce kojima su na osobit i zanimljiv način prilagođeni sadržaji radionica. 

Trećeg, posljednjeg dana Festivala, organizirana je posjeta preko 150 učenika i učenica iz pet hercegovačkih srednjih škola: Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje, Srednja škola Stolac, Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić” Nevesinje, te Srednja medicinka škola i Druga gimnazija iz Mostara. Festival je završen prigodnim koncertom u OKC-u “Abrašević”. 

 Ove aktivnosti su dio projekta PRO|TOK (Pro-tolerancija, pro-obrazovanje, pro-kultura) koji SPKD “Prosvjeta” Mostar provodi u suradnji s Nastavničkim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić" u sklopu projekta Dijalog za budućnost, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO u partrnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. 

 (Fena)