James Bond za dvije sedmice zaradio 300 miliona dolara

Slavni tajni agent James Bond i dalje pobjeđuje - film "Spectre", novi nastavak najdugovječnije filmske franšize u historiji kinematografije, zaradio je u dvije sedmice od početka prikazivanja više od 300 miliona dolara, prenose agencije.

  • Kategorija Magazin
  • Objavljeno 22.11.2015 18:44
Film se u Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama počeo prikazivati još prije dvije sedmice, gdje je srušio rekorde gledanosti, a prošlog vikenda krenuo je u distribuciju na još 72 teritorija, uključivši Hrvatsku i SAD.

U Velikoj Britaniji ostvario je najbolje kino otvaranje nekog filma u historiji i najbolji kino rezultat svih vremena nekog filma u prvih sedam dana prikazivanja.

Američka kina donijela su mu 73 miliona dolara, čime je u brojnim zemljama nadmašen njegov filmski prethodnik, "Skyfall", uključujući Meksiko, Brazil, Rusiju, Belgiju, Maleziju, Austriju, Hong Kong, Portugal, Poljsku, Slovačku i Bugarsku.

Film se tek treba početi prikazivati u kinima u Francuskoj, Južnoj Koreji, Japanu, Kini i Australiji.

Novi, 24. nastavak, režirao je Sam Mendes, a u glavnim ulogama su Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Lea Seydoux, Ralph Fiennes.

James Bond ovaj put, vođen tajanstvenom porukom iz prošlosti, odlazi u misiju u Mexico City, te u Rim gdje upoznaje prekrasnu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond se infiltrira na tajni sastanak i otkriva postojanje zlokobne organizacije "Spectre", ali i zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kojeg pokušava pronaći.

(biznis.ba)