Jednakopravnost žena i muškaraca je preduslov privrednog razvoja

Deloittovo istraživanje o položaju žena u deset država Evropske unije, osobne priče karizmatičnih pojedinaca te tri panela, na kojima su uspješne poduzetnice i rukovoditeljice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije dijelile svoje poglede te iskustva o položaju žena na različitim poslovnim područjima.

  • Kategorija Ekonomija
  • Objavljeno 20.11.2015 14:20
Sve to je zaokružilo današnji zajednički regionalni skup sa naslovom "Doprinos korporacijskoj i poduzetničkoj uspješnosti" kojeg su u Kongresnom centru Forum u Zagrebu organizirale konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA).

Glavne zadaće ovog jednodnevnoga skupa bile su povezivanje malih i srednjih poduzetnika, korporacija i svih ostalih zainteresiranih strana, zatim, naglasiti ulogu ženskog poduzetništva u stvaranju novih radnih mjesta te ukazati na novu vrstu podrške koja će pomoći ostvarivanju ciljeva.

Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu je kazala da istraživanje koje je Deloitte proveo u deset zemalja EU pokazuje da kompanije koje podržavaju raznolikost postižu bolje rezultate i uspješnije su u postizanju ciljeva i strategije.

U sklopu regionalnog skupa, EBRD i RBA potpisali su dogovor o novoj kreditnoj liniji u iznosu od 20 miliona eura, namijenjen finansiranju malih i srednjih poduzeća te trgovačkih društava u Hrvatskoj u vlasništvu poduzetnica.

Michael Müller, predsjednik uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb je kazao da je Raiffeisen grupa već dugi niz godina intenzivno sarađuje s međunarodnim i domaćim razvojnim institucijama koje su motivirane istim ciljevima koje promiču i članice Raiffeisen grupe.

EBRD kao investitor aktivno sudjeluje u Hrvatskoj još od osamostaljenja zemlje, uloživši do danas 3,2 milijarde eura u 170 projekata. Aktivnosti banke pokrivaju sve privredne sektore s posebnim naglaskom na infrastrukturni, korporativni, finansijski i energetski sektor.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD u Hrvatskoj je kazala da jačanje uloge žena u privredi ima jako važnu ulogu, te da je EBRD posljednjih godina postigao značajan napredak u tom segmentu.

Regionalni skup u kongresnom centru Forum u Zagrebu posjetilo je više od 100 poduzetnica i rukovoditeljica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

(Fena)