Politika
  • Objavljeno 11.09.2019 14:20

Inicijativa za stavljanje u funkciju hotela 'Maršal' i ulaganje u skijališta

Zastupnik Naroda i Pravde u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije FBiH Nermin Muzur je na 4. redovnoj sjednici tog doma uputio inicijativu u kojoj traži od Vlade FBiH da hitno riješi pitanje hotela „Maršal“ na Bjelašnici te da u narednoj godini investira veća sredstva u skijališta u FBiH.


Vijesti
  • Objavljeno 11.09.2019 13:05

Obnova 15 stambenih jedinica povratnicima u Goraždu i Foči u FBiH (VIDEO)

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je danas u Goraždu ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata sa 15 povratničkih porodica s područja Goražda i Općine Foča u FBiH.


Vijesti
  • Objavljeno 11.09.2019 12:35

Tužilaštvo KS predlaže pritvor za uhapšene u akciji 'Labos'

Postupajuća tužitejica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u akciji "Labos" Elvisu Brajloviću i Adisu Poturkoviću.


Politika
  • Objavljeno 11.09.2019 11:53

Arnaut: SNSD i HDZ blokirali rad Istražne komisije za stanje u pravosuđu

Prema odgovoru koji je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut dobio od HDZ-ovog sekretara tog doma Marina Vukoje, "HDZ i SNSD odlučili su blokirati rad Istražne komisije za stanje u pravosuđu, a time i odluku Doma kojom je ta komisija uspostavljena".


Ekonomija
  • Objavljeno 11.09.2019 11:20

Husić: Rudari su umorni i isrpljeni, četiri rudara zbrinuta

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić izjavio je da su rudari koji štrajkuju glađu u jamama RMU Zenica umorni i iscrpljeni, te da je tokom noći intevenisala hitna pomoć i da su četiri rudara zbrinuta.


Vijesti
  • Objavljeno 11.09.2019 11:10

Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar održao štrajk upozorenja

Članovi Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar u srijedu su održali jednosatni štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, malih plaća, nedostatka djelatnika u "proizvodnim sektorima" i slabe organizacije posla.


Vijesti
  • Objavljeno 11.09.2019 09:46

Danas isplata civilnih invalidnina u FBiH

Nalozi za isplatu civilnih invalidnina (tuđa njega i pomoći) i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za august 2019. godine upućeni su prema bankama.


Ekonomija
  • Objavljeno 11.09.2019 09:07

Sud BiH ponovo zabranio RS prinudnu naplatu sa računa UIO BiH

Sud Bosne i Hercegovine po četvrti put je privremeno zabranio RS da prinudno naplati milionski dug od Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 11.09.2019 08:59

Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić je tokom posjete Jahorini održala sastanak sa upravom Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom.


Vijesti
  • Objavljeno 10.09.2019 14:39

Počinje isplata dječijih dodataka i naknada za porodilje u KS-u

Isplata augustovskih novčanih naknada općinskim službama na ime korisnika koji su ostvarili prava po osnovu zaštite porodica sa djecom u Kantonu Sarajevo počinje danas, saopćeno je iz Ministarstva za rad, socijalnu politku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.