Vijesti
  • Objavljeno 17.07.2019 15:19

Naknade za topli obrok u bh. institucijama neće biti povećane od 1. jula

Izvještaji medija o povećanju naknada za topli obrok zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine od 1. jula nisu tačni niti su utemeljeni na činjenicama.


Politika
  • Objavljeno 17.07.2019 14:45

Borenović: Pelješki most samo je jedno od otvorenih pitanja BiH s Hrvatskom

Mnogo je otvorenih pitanja između Bosne i Hercegovine s jedne i Hrvatske sa druge strane, a izgradnja Pelješkog mosta je samo jedno od njih - rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.


Politika
  • Objavljeno 17.07.2019 13:52

Denijal Tulumović imenovan za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona

Predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović uručio je danas Denijalu Tulumoviću (SDA) odluku o imenovanju na mjesto mandatara za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona.


Vijesti
  • Objavljeno 17.07.2019 13:27

Trajno oduzet kamion Mercedes Benz Atego

Predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, uz asistenciju Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, danas su u Gračanici preuzeli na upravljanje trajno oduzeto teretno motorno vozilo marke Mercedes Benz tip Atego 1223.


Politika
  • Objavljeno 17.07.2019 13:15

Komšić: Dodik upada u zamku sa potezanjem vitalnog entitetskog interesa

Ako pogledamo sadržaj zaključaka sa jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH, onda je jasno da se nije odlučivalo o pokretanju „spora sa Hrvatskom“, već o tome da u okviru odgovarajućeg niza koraka dođemo, u skladu sa međunarodnim pravom, do utvrđivanja granice na moru između BiH i Hrvatske, ocijenio je danas u izjavi član Predsjedništva BiH Željko Komšić.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.07.2019 12:30

Peradari iz BiH se pripremaju za izvoz jaja za preradu u EU

Direktor Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Ljubomir Kalaba izjavio je da će sve kompanije koje budu izrazile interes za izvoz jaja za preradu i proizvoda od jaja, a za koje se utvrdi da ispunjavaju propisane uslove za izvoz takvih proizvoda u EU, biti uvrštene u spisak objekata iz kojih je dozvoljen izvoz ovih proizvoda u EU.


Vijesti
  • Objavljeno 17.07.2019 12:24

'Ključ grada Sarajeva' bivšem američkom senatoru Bobu Dolu

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je jednoglasno donijelo odluku da se priznanje "Ključ grada Sarajeva" uruči američkom senatoru Robertu Josephu zvanom „Bob Dole“, kao najvažnijoj ličnosti u izgradnji čvrstih prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine, posebno Sarajeva sa Sjedinjenim Američkim Državama.


Politika
  • Objavljeno 17.07.2019 11:49

Dom naroda PFBiH sutra razmatra rebalans budžeta i borački zakon

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović sazvao je za sutra sjednicu tog doma na kojoj će delegati razmatrati zakon o borcima kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta.


Politika
  • Objavljeno 17.07.2019 11:21

Dug za izvršne presude od 325 miliona KM najveći problem nove Vlade ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona opravdala je epitet vlade kontinuiteta te je u prvih 100 dana radila u punom kapacitetu na svim segmentima koji su bitni za stvaranje ugodnog ambijenta za život i rad - kazao je na današnjoj pres-konferenciji premijer Mirza Ganić.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.07.2019 10:56

Terzić: Počinjemo izgradnju autoputa prema Počitelju

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić izjavio je da sredinom augusta mašine kineskih kompanija izlaze na gradilište dionice autoputa na Koridoru Vc Počitelj - Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 miliona maraka (100 miliona eura).