Vijesti
  • Objavljeno 15.08.2019 13:07

Vlada KS utvrdila cijenu karte na autobuskoj liniji Drvenija - Hrasnica

Vlada Kantona Sarajevo je usvojila zaključak kojim je utvrđeno da cijena prijevozne karte na autobusnoj liniji Drvenija - Hrasnica za jednu vožnju iznosi 2,50 KM.


Vijesti
  • Objavljeno 15.08.2019 12:27

Na održavanju čistoće tokom SFF-a radit će 80 uposlenika KJKP 'Rad'

Oko 80 uposlenika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ bit će angažovano na čišćenju ulica tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.


Politika
  • Objavljeno 15.08.2019 11:11

Komšić: Prihvatanjem Mišljenja EK HDZ-e odbacio konstitutivnost

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH prihvatanjem Mišljenja Evropske komisije konačno, svjesno ili nesvjesno odbacila antievropski, civilizacijski i povijesno zaostali koncept takozvane konstitutivnosti naroda.


Politika
  • Objavljeno 15.08.2019 10:29

Huskić: Naredna sjednica Skupštine ZDK bit će 27. augusta

Naredna sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu najavio predsjedavajući Ćazim Huskić, održat će se 27. augusta (utorak).


Ekonomija
  • Objavljeno 15.08.2019 10:25

PUFBiH - Javni poziv poreznim obveznicima koji obavljaju prijevoz putnika

Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je obavjestila porezne obveznike koji obavljaju djelatnost prijevoza putnika putničkim minibusem ili kombijem prema turističkim destinacijama na području Federacije BiH da će u narednom periodu vršiti inspekcijski nadzor u predmetu registracije djelatnosti, prijavljivanja radnika, evidentiranja prometa i izdavanja fiskalog računa.


Ekonomija
  • Objavljeno 14.08.2019 13:54

Memorandum o saradnji 'Službe za zapošljavanje KS' i Općine Stari Grad (VIDEO)

Direktor Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Nermin Pećanac i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su Memorandum o saradnji, a potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Malik Garibija.


Politika
  • Objavljeno 14.08.2019 13:38

Konaković: 274 miliona KM za kapitalne projekte

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas s novoimenovanim direktorom Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini Svenom Petkeom o projektima koji su značajni za Sarajevo, kao što su borba protiv korupcije, zagađenja zraka te investiranje u izgradnju sobraćajnica.


Politika
  • Objavljeno 14.08.2019 12:52

SDA: Ako odvede zemlju u krizu, Dodik će izvući deblji kraj

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu euroatlantskih integracija i uspostavi novog saziva Vijeća ministara usvajanje modificiranog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).


Politika
  • Objavljeno 14.08.2019 12:01

Pendeš: Izvršiti preuzete obveze

Bosna i Hercegovina ne može imati tri budućnosti - izjavila je ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.


Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 11:45

Danas isplata naknada civilnim žrtvama rata s područja KS

Korisnici sa statusom civilnih žrtava rata s područja Kantona Sarajevo danas u poslijepodnevnim satima moći će podići svoje julske naknade u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune, obavještavaju iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.