Ekonomija
  • Objavljeno 20.05.2019 13:11

Ministar Džindić s radnicima Vitezita: Stvoriti uvjete za odlazak u penziju

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, u sjedištu ovog ministarstva, sastao s predstavnicima sindikata i radnika Vitezita d.o.o. Vitez. Razgovarano je o problemima radnika ove kompanije koji su ispunili sve uslove za odlazak u penziju, a to ne mogu ostvariti zbog negativnog poslovanja firme i neuplaćenih obaveza prema penzionom i zdravstvenom fondu, te Poreskoj upravi.


Ekonomija
  • Objavljeno 20.05.2019 12:58

Novi carinski terminal u Bosanskoj Gradišci uskoro diže rampe

Pri kraju su pripreme za useljenje u novosagrađeni carinski terminal Gradiška, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 20.05.2019 11:45

Evo šta Gudelj planira graditi na Vlašiću

Pero Gudelj, jedan od najpoznatijih poduzetnika u BiH, krenuo je u još jedan veliki investicioni i razvojni projekat.


Intervju
  • Objavljeno 20.05.2019 11:01

Više zaposlenih i rast plata podebljali prihode

Poreska uprava RS je i u ovoj godini nastavila trend rasta javnih prihoda, za šta svakako treba zahvaliti pozitivnim makroekonomskim i političkim prilikama u RS, koje su uslovile da dođe do povećanja plata u realnom i javnom sektoru, kao i do rasta broja zaposlenih, rekao je to u intervjuu Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.


Ekonomija
  • Objavljeno 20.05.2019 10:39

Vujanović: Mobilna aplikacija će otkriti gdje je najjeftinije gorivo (VIDEO)

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović najavio je u razgovoru da će Ministarstvo u korist građana na tržištu prometa naftnih derivata uskoro ponuditi mobilnu aplikaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama.


Ekonomija
  • Objavljeno 20.05.2019 10:21

Milićević: Federacija dostigla 84 posto uposlenosti cijele RBiH iz 1991. (VIDEO)

Nova vlada, bez obzira kada će biti imenovana, imat će mnogo bolje preduvjete za rad nego što je imala naša vlada – izjavila je dopremijerka i ministrica financija Federacije BiH Jelka Milićević.


Vijesti
  • Objavljeno 20.05.2019 10:18

Baljić: Svi poslodavci ne uplaćuju doprinos za zapošljavanje invalida (VIDEO)

Vršilac dužnosti direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ahmet Baljić kaže da je najveći problem s kojim se Fond susreće u svom poslovanju to što poslodavci, unatoč zakonskoj obavezi, ne uplaćuju poseban doprinos koji je osnovni izvor finansiranja projekata zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom.


Vijesti
  • Objavljeno 20.05.2019 10:14

Studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu osvojili drugo mjesto na Regionalnom takmičenju pred Evropskim sudom za ljudska prava!

Na XIII. regionalnom takmičenju pred Evropskim sudom za ljudska prava (Regional Moot Court Competition before European Court of Human Rights) koje se održano od 17. do 19. maja 2019. u Banjoj Luci, šest studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu okupljenih u klubu „Iudex“ osvojili su drugo mjesto dokazavši svoje izvrsno znanje i vještine. Ovo je prvi put u historiji ovog takmičenja da je ovakav rezultat pripao nekom klubu iz Bosne i Hercegovine!


Vijesti
  • Objavljeno 17.05.2019 13:35

Američka ambasada podržala aktivnosti Ureda za borbu protiv korupcije KS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini podržala je aktivnosti Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo (KS) poduzete na polju prevencije i borbe protiv korupcije.


Vijesti
  • Objavljeno 17.05.2019 13:33

Bukvarević potpisao ugovore za pružanje pravne pomoći branilačkoj populaciji

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je, u sjedištu tog federalnog ministarstva, potpisao ugovore o sufinansiranju pravne pomoći s Fondacijom za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije i Zakladom za pružanje pravne pomoći braniteljima.