Ekonomija
  • Objavljeno 19.12.2019 14:11

Potpisani aneksi ugovora i omogućeno zapošljavanje 25 osoba sa biroa

U prostorijama biroa Centar Javne ustanove "Služba za zapošljavanje KS" danas su potpisani aneksi ugovora sa predstavnicima 11 poslodavaca u dijelu Programa sufinansiranja zapošljavanja „Posao za sve“, zahvaljujući kojima je omogućeno zapošljavanje 25 osoba sa evidencije nezaposlenih.


Vijesti
  • Objavljeno 19.12.2019 13:43

U sjedištu DKPT-a BiH upriličena tradicionalna 'Kafa i druženje s novinarima'

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) danas je upriličeno neformalno godišnje druženje s predstavnicima medija.


Vijesti
  • Objavljeno 19.12.2019 13:30

Završena još jedna faze obnove banjalučke tvrđave 'Kastel'

U okviru nastavka obnove banjalučke tvrđave "Kastel", koja se nalazi na Listi nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, danas je i zvanično okončana rekonstrukcija južnog bedema utvrđenja.


Vijesti
  • Objavljeno 19.12.2019 13:04

Učenici Srednje medicinske škole: Pobijedimo zagađenje plastičnim kesama (VIDEO)

Pobijedimo zagađenje plastikom tako što ćemo plastične kese izbaciti iz upotrebe, jer ekološki prihvatljivim kesama činite dobro za cijeli svijet i generacije koje dolaze - poruka je učenika i profesora Srednje medicinske škole u Sarajevu koji su povodom 19. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih kesa organizirali niz aktivnosti.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.12.2019 12:17

Švicarska osigurala osam miliona KM za projekt zaštite okoliša u Gradišci

Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o grantu, u vrijednosti oko osam miliona KM, za projekt zaštite okoliša.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.12.2019 11:39

Počela rekonstrukcija pumpnih stanica Bačevo, Alipašin Most i Centar

Rekonstrukcijom tri pumpne stanice - Bačevo, Alipašin Most i Centar - počela je realizacija kredita Evropske banke za obnovu u razvoj (EBRD) za rekonstrukciju vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo.


Politika
  • Objavljeno 19.12.2019 11:11

Naredne sedmice SIPA bi trebala završiti provjere kandidata za Vijeće ministara

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izvršila je provjere istinitosti informacija koje su na obrascu Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine naveli 11 kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.


Vijesti
  • Objavljeno 19.12.2019 10:43

MUPZDK - Sankcionisano 238 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) su u dane protekla dva vikenda proveli pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području tog kantona.


Politika
  • Objavljeno 19.12.2019 09:24

Skupština Distrikta usvojila odluku o privremenom financiranju

Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je u srijedu Zakon o proračunu uz zaključak koji obvezuje Vladu da do 31. siječnja sljedeće godine dostavi Skupštini dinamičke planove za donošenje strateških dokumenata i reformu javne uprave koji su predviđeni novim zakonom.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.12.2019 09:12

Nastavljeno rušenje objekta firme 'Higijena' na Prvoj transverzali

Nastavljeno je rušenje objekta firme "Higijena" koji se nalazi na trasi Prve transverzale i to bi trebalo biti završeno za nekoliko dana, istaknuto je na redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju te gradske saobraćajnice.