Vijesti
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

U Unsko-sanskom kantonu vodostaji u porastu, izlili se potoci

Obilne padavine, koje ne prestaju već nekoliko dana, prozrokovale su poplave u pojedinim dijelovima nekoliko općina Unsko-sanskog kantona (USK), ali situacija za sada nije alarmantna.


Magazin
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

Kako sustići željenu kilažu i zadržati je

Vaga za mjerenje težine je skoro tradicionalno neprijatelj žena. Ta mala naprava s kazaljkom, ili precizna digitalna, kao najgora suparnica gura vam u oči tih par kilograma viška.


Magazin
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

Evo zašto su jabuke zdrave

Jabuka je odličan izbor za zdravi međuobrok, ali je morate dobro oprati. Upravo jabuke slove za voće koje su najzagađenije raznim pesticidima koji mogu imati loš utjecaj na naše zdravlje. Ali svakako nemojte ih izbjegavati zbog pesticida, radije uzmite malo vremena i dobro ih operite te istrljajte koru.


Magazin
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

Saznajte hoćete li osjediti

Stalno se susrećemo s nekim mitovima, ali kad su mitovi o zdravlju i ljepoti u pitanju, tome dajemo posebnu pažnju prevenciji. Hoćemo li osijediti, možemo li to spriječiti ili barem odgoditi neizbježno pitanje je na koje mnogi traže odgovor.


Magazin
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

Najbolje vježbe za zdravo srce

Kako biste poboljšali rad srca i zdravlje kardiovaskularnog sistema održali na zavidnom nivou onda treba da se fokusirate na vježbe koje će vam to omogućiti. Evo i koje su to.


Magazin
  • Objavljeno 15.10.2015 14:37

Koliko se često trebamo tuširati?

Mislite da se trebamo tuširati svaki dan? Možda i ne trebamo. Saznajte koliko tuširanja je preporučljivo. Kako je društvo napredovalo higijena je podizana na viši nivo. To je svakako jedna od pozitivnijih strana napretka. Međutim, da li pretjerujemo? Da li smo postali pretjerani čistunci? Previše pazimo na kuću, nervozno čistimo svaku mrljicu, nervira nas i ono malo prašine. A šta kada bismo vam rekli da to nije dobro za zdravlje? Posebno ako govorimo o svakodnevnom tuširanju.


Politika
  • Objavljeno 15.10.2015 14:09

Ukinute dnevne redukcije vode u Sarajevu

Vodosnabdijevanje grada Sarajeva u dnevnim satima postepeno se normaliziralo, te su ukinute dnevne redukcije vode - kazali su Feni iz Kantonalno javnog komunalnog preduzeća (KJKP) "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.


Politika
  • Objavljeno 15.10.2015 11:36

Ministar Šarović: Poboljšati ekonomsku saradnju sa Češkom

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar vanjskih poslova Republike Češke Lubomír Zaorálek danas su u Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu otvorili Poslovni forum Bosna i Hercegovina - Republika Češka koji je okupio predstavnike oko 30 bh. i čeških kompanija.


Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 10:30

Pogledajte sve spotove kampanje

Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ u ponedjeljak 12. oktobra 2015. godine, zajedno sa 20 bosanskohercegovačkih poslovnih subjekata, pokrenulo je drugu kampanju koja će promovisati domaće proizvode i usluge pod nazivom „Volimo BiH“. U kampanji će učestvovati kompanije koje se bave proizvodnjom i uslužnim djelatnostima, a cilj je uticati na podizanje svijesti građana o značaju kupovine domaćih proizvoda i korištenju domaćih usluga. Ovakvim udruženim djelovanjem naših potencijala, dobrobit za cijelo društvo je nemjerljiva, čime se stvaraju preduslovi za poboljšanje ukupnog standarda građana. Na našem YOUTUBE kanalu "Kupujmo domaće" možete pogledati sve promotivne spotove kampanje.


Ekonomija
  • Objavljeno 15.10.2015 10:17

Zašto je YOUTUBE važan za marketing i promociju?

YouTube je najpopularnija video platforma, a ujedno i druga najveća tražilica na webu, odmah iza Google-a koji je njegova matična kompanija.