Ekonomija
  • Objavljeno 11.10.2015 20:27

Kakanjska privreda u usponu

Kakanjska privreda je u usponu, općinske vlasti na razne načine pokušavaju smanjiti stopu nezaposlenosti, a jedan od načina je da pomažu malim privrednicima koji su već počeli s poslovanjem, ali se nisu dovoljno razvili da bi se registrirali.


Ekonomija
  • Objavljeno 11.10.2015 18:48

Klas na nejvećem sajmu hrane na svijetu u Njemačkoj

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija "Klas" d.d. Sarajevo jedina je kompanija iz BiH koja kao izlagač predstavlja našu zemlju na najvećem sajmu hrane na svijetu "Anuga 2015", koji se ove godine održava od 10. do 14. oktobra u njemačkom gradu Köln.


Politika
  • Objavljeno 11.10.2015 14:50

Na aerodromu u Sarajevu spriječen uvoz nelegalne robe

Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) spriječili su nezakonit pokušaj unosa krivotvorenih robnih marki i razne tehničke opreme.


Ekonomija
  • Objavljeno 11.10.2015 13:31

Počinje kampanja „Volimo BiH“

Udruženje „Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ od ponedjeljka 12. oktobra 2015. godine, zajedno sa 20 bosanskohercegovačkih poslovnih subjekata, pokreće drugu kampanju koja će promovisati domaće proizvode i usluge pod nazivom „Volimo BiH“.


Intervju
  • Objavljeno 11.10.2015 11:13

Ismet Zejnilagić: Svaki posao je umjetnost

Isnpiracija za intervju sa Ismetom Zejnilagićem je vrlo jednostavna, kao i njegova priča, a to je pokazati koliko ljudi koji nisu poznati u očima javnosti, imaju zanimljive životne priče. Često puta smo mogli čuti primjedbe i komentare zašto se medijski prostor daje velikom broju mediokriteta koji nemaju nikakvih ni ljudskih niti profesionalnih vrijednosti, dok mnoge pozitivne i jednostavne životne priče ostanu po strani. Zbog toga smo, nakon dugog ubjedjivanja, u njegovom domu u Sarajevu, posjetili gospodina Ismeta Zejnilagića, umjetnika i vrhunskog profesionalca u svom poslu i napravili ovaj razgovor.


Sport
  • Objavljeno 11.10.2015 11:02

BiH - Vels: Sjajnom pobjedom od 2:0 ostajemo u igri

Golovima Milana Đurića u 71. i Vedada Ibiševića u 90. minuti Bosna i Hercegovina je sinoć savladala fudbalsku repreznetaciju Velsa na Bilinom polju u Zenici, čime smo ostali u utrci za baraž, a samim tim i za Evropsko prvrenstvo 2016. godine u Francuskoj.


Zanimljivosti
  • Objavljeno 10.10.2015 16:01

"Dječija nedjelja" je radost za najmlađe

Uz prigodan muzičko-zabavni program, danas je u Domu mladih na Skenderiji upriličena svečanost zatvaranja "Dječije nedjelje“ u Kantonu Sarajevu.


Politika
  • Objavljeno 10.10.2015 14:44

Implementacija projekata Svjetske banke u BiH

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Limi s izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Heemskerkom o aktualnim projektima koji se implementiraju u BiH i značaju Regionalnog fonda za jugoistočnu Europu.


Ekonomija
  • Objavljeno 10.10.2015 11:06

Alimanović: Šumarstvo je strateški sektor

Vodeći stručnjaci iz privrede i nauke ove sedmice na međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days analizirali su stanje šumarstva, prerade drveta, energije iz drveta, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija i zaključili da je regionalna povezanost u ovim oblastima neophodnost.


Zanimljivosti
  • Objavljeno 10.10.2015 03:33

Poslovne ideje: Kako da zaradite od kuće

Ako ste razmišljali kako da sopstveni biznis pokrenete iz udobne fotelje, evo nekoliko ideja uz koje biste mogli dobro da zaradite. Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju.