Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 11:45

Danas isplata naknada civilnim žrtvama rata s područja KS

Korisnici sa statusom civilnih žrtava rata s područja Kantona Sarajevo danas u poslijepodnevnim satima moći će podići svoje julske naknade u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune, obavještavaju iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.


Ekonomija
  • Objavljeno 14.08.2019 11:23

Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi porast broja putnika u ljetnim mjesecima

Međunarodni aerodrom Sarajevo u ljetnim mjesecima, posebno u julu i augustu, bilježi porast broja putnika, a proteklih dana u prosjeku je bilo oko 6.250 putnika dnevno, rečeno je Feni iz Direkcije Aerodroma.


Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 11:09

Kuldija: Dovoljan broj policajaca osigurava održavanje SFF-a

Dovoljan broj policajaca u službenim i civilnim uniformama bit će raspoređen na svim lokacijama gdje se održava Sarajevo Film Festival, kako bi sve proteklo bez problema, kazala je Feni glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Suvada Kuldija.


Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 10:12

Dom zdravlja Stari Grad - Izgrađeno devet novih prostorija, lift i čekaonica

Općina Stari Grad je u okviru rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog ’60-ih godina, izgradila nove prostorije na sjevernom i južnom krilu te lift. Također je postavljena i nova stolarija te koridori koji povezuju sve prostorije.


Vijesti
  • Objavljeno 14.08.2019 08:30

Petrović: Nije bilo nikakvih razgovora o privatizaciji ERS-a

Generalni direktor "Elektroprivrede RS" Luka Petrović kazao je da nije bilo nikakvih razgovora o privatizaciji kompanije.


Vijesti
  • Objavljeno 13.08.2019 12:20

Vlada KS imenovala Nusreta Selimovića za policijskog komesara

Vlada Kantona Sarajevo danas je na održanom prvom dijelu 33. redovne sjednice donijela Odluku da se Nusret Selimović imenuje za policijskog komesara Kantona Sarajevo.


Vijesti
  • Objavljeno 13.08.2019 10:13

Intenziviran nadzor tržišno-turističkih inspektora tokom SFF-a

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove (KUIP) će tokom 25. Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, dodatno intenzivirati nadzore koje će provoditi sanitarni, tržišno-turistički i inspektori rada, s ciljem suzbijanja nezakonitih pojava, te osiguranja izvršenja zakona nad kojima nadzor provode te inspekcije.


Ekonomija
  • Objavljeno 13.08.2019 08:40

Ajdinović: Istrajat ćemo u borbi protiv sive ekonomije (VIDEO)

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izjavio je u intervjuu za Fenu da su sveukupne inspekcijske aktivnosti Uprave u najvećoj mjeri usmjerene na najprepoznatljivije oblike sive ekonomije - rad 'nacrno', neizdavanje fiskalnih računa i rad bez odobrenja nadležnog organa.


Ekonomija
  • Objavljeno 13.08.2019 08:38

Tuzla postala jedinstvena turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini

Tuzlanska Panonska jezera su i ove godine najveća turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini. Hazim Malikić živi u Austriji, a za Fenu ocjenjuje da su Panonska jezera jedinstvena.


Vijesti
  • Objavljeno 09.08.2019 14:53

Ružnić: Zbog migranata hitno uspostaviti koordinaciju svih nivoa vlasti u BiH

Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu (USK) na današnjem je sastanku istakla važnost brze realizacije zaključaka sa sastanka članova Vijeća ministara BiH s predstavnicima Evropske unije u Briselu.