Vijesti
  • Objavljeno 13.09.2019 13:33

Novalić: Šokirale su me informacije o stanju u Zavodu Pazarić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je za Fenu da su ga šokirale informacije koje je na nadavnoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, objelodanio direktor tog zavoda Redžep Salić.


Vijesti
  • Objavljeno 13.09.2019 11:54

Isplata augustovskih naknada civilnim žrtvama rata u KS

Korisnici sa statusom civilnih žrtava rata u Kantonu Sarajevo danas, u poslijepodnevnim satima, moći će podići svoje augustovske naknade u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune, obavještavaju iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.


Vijesti
  • Objavljeno 13.09.2019 11:29

Na sarajevskoj Darivi počela izgradnja Parka mira

U Aleji ambasadora, područje omiljenog šetališta - sarajevske Darive, ove sedmice počela je izgradnja "Parka mira".


Vijesti
  • Objavljeno 13.09.2019 10:47

UIO BiH: Dosad 3.280 negativnih provjera za vozila

Nakon što je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH obavijestilo Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) da su proizvođači motornih vozila marki “audi”, BMW i VW odlučili da od početka 2016. godine za korištena vozila više neće izdavati izjave na osnovu kojih carinske službe zemalja izvoznica izdaju uvjerenja o porijeklu EUR 1, UIO je pokrenula postupke pojačane naknadne kontrole uvjerenja o porijeklu za uvoz vozila spomenutih marki.


Ekonomija
  • Objavljeno 13.09.2019 10:00

Bh. poljoprivrednici osnivaju udruženje - Biti partner vlasti i EU (VIDEO)

Pitanja plavog dizela, zaštite domaće proizvodnje, PDV-a na poljoprivredne proizvode, neka su od pitanja koja će biti u fokusu rada udruženje poljoprivrednika BiH čije je osnivačka skupština održana danas u Sarajevu.


Ekonomija
  • Objavljeno 13.09.2019 09:58

Vlada KS - Za industrijske zone u općinama KS osigurano 2,43 miliona KM

Na prijedlog Ministarstva privrede Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Program raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u privrednim i poslovno industrijskim zonama Kantona Sarajevo za 2019. godinu.


Vijesti
  • Objavljeno 12.09.2019 13:57

Džindić upoznao Vladu FBiH o stanju u rudnicima uglja u FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je, usmenom informacijom, upoznao Vladu FBiH o stanju u rudnicima uglja u FBiH i aktivnostima provedenim posljednjih dana, a potvrđeni su i zaključci koje je dan ranije usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 12.09.2019 13:26

U srijedu sajam Udruženja Kupujmo i koristimo domaće

Prvi jesenji Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BIH“ održat će se 18. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 21. septembra.


Ekonomija
  • Objavljeno 12.09.2019 13:19

Izvanredna sjednica Skupštine Aluminija 23. rujna

Vlada FBiH usvojila je u četvrtak na sjednici u Mostaru informaciju o sazivanju izvanredne Skupštine privrednog društva Aluminij d.d. Mostar za 23. rujna.


Ekonomija
  • Objavljeno 12.09.2019 13:00

Petričević: Poskupljenje struje će dijelom uticati i na privredu RS

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević rekao je danas da će poskupljenje električne energije u tom bh. entitetu za jedan broj velikih privrednih subjekata dijelom uticati i na realni sektor, ali da RS mora usklađivati svoje politike kada je u pitanju otvaranje tržišta električne energije.