Sport
  • Objavljeno 17.11.2015 16:05

Samardžić: Srebrena medalja veliki podsticaj

Mlada bosanskohercegovačka džudistkinja Aleksandra Samardžić vratila se s još jednom medaljom s velikih međunarodnih takmičenja.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.11.2015 15:30

Zbog ijekavice bh. pivo ne može u Srbiju

Proizvođači piva u BiH susreću se sa velikim brojem prepreka pri izvozu na tržište regiona, a jedan od najupečatljivijih primjera su necarinske barijere u Srbiji u koju nije moguće izvesti "svijetlo", već samo "svetlo" pivo.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.11.2015 15:22

Poslovni potez oktobra: Spašavanje tuzlanske Aide

Ulaganjem 600.000 KM u renoviranje proizvodnih pogona Fabrike obuće Aida iz Tuzle s namjerom da se u njima zaposli između 600 i 800 radnika i nastavi proizvodnja cipela za renomirane svjetske robne marke kompanija Intal BH će definitivno zaustaviti višegodišnju ekonomsku i socijalnu agoniju fabrike.


Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 15:16

Mladi u BiH obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

Član Upravnog odbora ASuBiH Zlatko Bečetović kazao je da kroz moto “Usudi se, pridruži se” žele pozvati sve srednjoškolce da se usude pridružiti svojim drugarima u rješavanju gorućih problema u njihovoj lokalnoj zajednici.


Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 14:59

Zvizdić u razgovoru sa direktorom TIKA-e

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas direktora Turske razvojne agencije (TIKA) Huseyina Şanlija. Razgovarali su o dosadašnjim aktivnostima koje provodi TIKA u BiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.11.2015 14:50

U Kuvajtu otvorena Izložba bh. proizvoda "Made in B&H"

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine sa partnerom iz Kuvajta (Key Buildings Co.), a uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH/ Ambasade BiH u Kuvajtu, organizirala je poslovnu posjetu bh. privrednika Kuvajtu i njihovo sudjelovanje na Poslovnom forumu i Izložbi bh. proizvoda ‘Made in Bosnia & Herzegovina“.


Ekonomija
  • Objavljeno 17.11.2015 14:41

Jaka "Kreka" znači jaka Elektroprivreda BiH

Stanje u Rudnicima uglja "Kreka", nedostatna investicijska ulaganja, problemi rudara i perspektive daljeg razvoja, bile su teme današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona (TK) i predstavnika Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).


Ekonomija
  • Objavljeno 17.11.2015 14:25

Neophodno konstantno usavršavanje menadžera

Edukacija i konstantno lično usavršavanje menadžera iz privatnih ili javnih preduzeća i institucija, donosilaca odluka i poslovne zajednice, značajno će doprinijeti efikasnijem i efektivnijem poslovanju, boljem kreiranju politika i korištenju potencijala svih firmi, ali i razvoju njihovih kompetencija i motivacije za unapređenje privrede.


Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 11:30

Vlada TK esencijalnom listom štiti domaće farmaceute

Novac namijenjen za esencijalnu listu lijekova, konačno će, za sada samo u Tuzlanskom kantonu, puniti domaće fondove. Naime, Vlada ovog kantona postala je pionir na ovom polju u BiH, jer je usvojila sasvim novi model u pristupu izradi esencijalne liste lijekova.


Vijesti
  • Objavljeno 17.11.2015 11:20

U BiH Facebook neiskorišten potencijal za oglašavanje

Na seminaru "Marketing i komunikacije na društvenim mrežama", koji se održava u Sarajevu, istaknuto je da su društvene mreže danas potrebne svima te da u BiH već ima 1,4 miliona korisnika Facebooka i da svi koji žele neposredno komunicirati s javnošću moraju tamo biti prisutni.