Vijesti
  • Objavljeno 21.11.2019 15:33

U akciji Porezne uprave FBiH zapečaćena Gradska tržnica Goražde

Prostor Gradske tržnice Goražde na kojem svoje proizvode subotom prodaju poljoprivredni proizvođači iz Goražda i susjednih gradova, zapečaćen je tokom akcije federalne Porezne uprave. U Udruženju poljoprivrednika Grada Goražda ogorčeni su činjenicom da su ostali i bez jedinog mjesta na kojem su mogli prodavati svoje proizvode.


Politika
  • Objavljeno 21.11.2019 14:44

Mašović na sastanku Vojnog komiteta EU u Briselu

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodio je delegaciju OSBiH koja je danas učestvovala na sastanku Vojnog komiteta EU na nivou načelnika štabova u Briselu.


Politika
  • Objavljeno 21.11.2019 14:08

Borenović: Strateško opredjeljenje PDP-a da BiH pripada evropskoj porodici

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović predvodio je delegaciju PDP-a na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), najznačajnije i najsnažnije političke grupacije u Evropi, čiji je PDP član.


Politika
  • Objavljeno 21.11.2019 13:53

Tegeltija: U prvoj sedmici decembra bit ću spreman da preuzmem Vijeće ministara

Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio je danas da će biti spreman da se u prvoj sedmici decembra pojavi pred Parlamentom BiH, predstavni svoj program rada i očekuje da će biti potvrđen u Predstavnički dom.


Vijesti
  • Objavljeno 21.11.2019 13:28

Ambasador Nelson predstavio programe studiranja u SAD-u

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas je, u okviru Međunarodne sedmice obrazovanja, studentima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predstavio mogućnosti studiranja u SAD-u.


Politika
  • Objavljeno 21.11.2019 12:54

Višković: Program reformi na fonu dogovora lidera SNSD, SDA i HDZ

Premijer RS-a Radovan Višković istakao je da je 21. novembar izuzetno važan datum za taj bh. entitet, zbor potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma


Vijesti
  • Objavljeno 21.11.2019 12:04

Herceg: Prometnica Jablanica - Posušje generator gospodarskog razvitka

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predvođeno predsjednikom Vlade HNŽ-a Nevenkom Hercegom, obišlo je nedavno završenu cestovnu dionicu Sovićka vrata - Potok zec, koja je dijelom regionalne prometnice Jablanica - Posušje.


Vijesti
  • Objavljeno 21.11.2019 11:14

Dan državnosti BiH - Ponedjeljak 25. novembar neradni dan

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine propisano da je 25. novembar Dan državnosti BiH državni praznik, te da tog dana državni organi, preduzeća i druge pravne osobe ne rade.


Vijesti
  • Objavljeno 21.11.2019 10:45

CIK BiH – Članovi izbornih komisija o unapređenju izbornog procesa

Na inicijativu Općinske izborne komisije Sapna, jučer je u Sapni održan sastanak općinskih izbornih komisija te regije sa članovima Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irenom Hadžiabdić i Stjepanom Mikićem, a akcenat sastanka je stavljen na imenovanje i rad biračkih odbora.


Zanimljivosti
  • Objavljeno 21.11.2019 10:22

Gotovo 40 godina nakon Titove smrti: Plavi voz ponovo u pokretu

Interesovanje za Josipa Broza Tita gotovo 40 godina nakon smrti se ne smanjuje, a da je tako potvrđuje i Plavi voz koji će ponovo krenuti 29. novembra i bit će otvoren za pojedince i manje grupe, izvještava RTV Slvoenije.