Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2019 16:03

Čović s predstavnicima UPFBiH o važnosti dijaloga realnog sektora i vlasti

Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) zatražilo je podršku od predsjednika Hrvatske demokratske zajedice BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i HDZ-a BiH za donošenje zakona o doprinosima FBiH u kojem će biti zakonski regulirana obaveza Vlade FBiH da se u narednim godinama smanjuju stope doprinosa u skladu sa rastom prihoda.


Vijesti
  • Objavljeno 02.10.2019 15:53

Federalni tržišni inspektor stavio van prometa 771 komad tekstilne robe i obuće

Federalni tržišni inspektor izvršio je u ponedjeljak kontrolu tekstilne robe i obuće koju su policijski službenici Policijske stanice Čapljina prilikom vršenja kontrole saobraćaja zatekli u prometu bez vjerodostojne dokumentacije, o čemu su odmah obavijestili Federalnu upravu za inspekcijske poslove.


Vijesti
  • Objavljeno 02.10.2019 15:16

Načelnici općina KS održali sastanak s ministricom Brčić

Na inicijativu načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića danas je održan sastanak načelnika općina Kantona Sarajevo sa ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić, a tema je bio Nacrt Zakona o lokalnoj samoupravi.


Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2019 14:47

Ministarstvo privrede KS osiguralo 178.000 KM preduzeću 'Butmir'

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić i vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog preduzeća Poljoprivredno dobro „Butmir“ Asad Jelešković potpisali su danas u prostorijama ovog preduzeća Sporazum o finansiranju projekta „Nabavka muzne opreme i laktofriza“.


Vijesti
  • Objavljeno 02.10.2019 14:43

Zvizdić s čelnicima Brčkog razgovarao o ekonomskom razvoju i perspektivi mladih

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetio je danas Brčko distrikt BiH, gdje se susreo s brčanskim gradonačelnikom Sinišom Milićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Esedom Kadrićem i zamjenikom predsjednika Skupštine Brčkog Ivom Filipovićem.


Vijesti
  • Objavljeno 02.10.2019 14:28

Evropska unija osigurala vrijednu donaciju za potrebe MUP-a USK

U sklopu projekta koji finansira Evropska unija (EU), Međunarodna organizacija za migracije (IOM) danas je uručila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) još jednu vrijednu donaciju u vidu opreme, koja će biti od značaja u svakodnevnom obavljanju posla u zaštiti građana i migranata koji trenutno borave u tom kantonu.


Vijesti
  • Objavljeno 02.10.2019 13:55

U Općoj bolnici otvoreno moderno odjeljenje pedijatrije (VIDEO)

Sarajevo je dobilo još jedno, moderno opremljeno odjeljenje pedijatrije kao dio Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš“.


Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2019 13:15

Šarović u Atini: Za BiH važno da osiguramo više izvora snabdijevanja gasom

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvuje u Atini na Prvom godišnjem sastanku o energetskim prioritetima i liderstvu u istočnom Mediteranu, posvećenom sigurnosti snabdijevanja energentima, gasnim koridorima i budućnosti snabdijevanja naftom i gasom.


Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2019 12:46

Skupština Elektroprivrede HZ HB usvojila Rebalans plana poslovanja za 2019.

Skupština Javnoga poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar velikom većinom glasova usvojila je Rebalans plana poslovanja za 2019. godinu.


Ekonomija
  • Objavljeno 02.10.2019 12:34

International Coffee Day: Hoše počastio Sarajlije svojom Merka kafom

Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, je sa svojom Merka kafom počastio građane Sarajeva povodom Međunarodnog dana kafe.