Ekonomija
  • Objavljeno 31.07.2019 14:23

Zavod PIO/MIO prelazi na trezorski način poslovanja

Federalni zavod mirovinskog i invalidskog osiguranja od prvog dana 2020. godine trebao bi početi s trezorskim načinom poslovanja čime bi se sigurnost umirovljenika i izvora financiranja trebala pojačati, odlučeno je na sjednici Vlade FBiH.


Politika
  • Objavljeno 31.07.2019 13:52

Svi policijski službenici pod jednakim uvjetima u mirovinu (VIDEO)

Svi policijski službenici s prebivalištem u Federaciji BiH, bez obzira radili oni u županijskim, entitetskim, državnim ili policijskim agencijama Brčko distrikta, ubuduće će ići u mirovinu pod istim uvjetima.


Vijesti
  • Objavljeno 31.07.2019 13:33

Den Haag - Još nema odluke gdje će ratni zločinac Karadžić izdržavati kaznu

Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.


Vijesti
  • Objavljeno 31.07.2019 12:52

Mandić: Prethodna uprava VIK-a je radila katastrofalno, ali došli su novi ljudi

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Vlade KS Srđan Mandić i predstavnici preduzeća Vodovod i kanalizacija (VIK), na čelu s generalnim direktorom Enverom Hadžiahmetovićem, organizirali su druženje s predstavnicma medija u cilju iznošenja u javnost informacija vezanih za stanje obnove vodovodne mreže, redukcija, sistema naplate, dugovanja i kredita EBRD-a koji je finansijska injekcija za rješavanje svih navedenih problema u ovoj oblasti.


Politika
  • Objavljeno 31.07.2019 12:33

Wigemark: Ne mislim da je BiH nestabilna zemlja

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark izjavio je danas da ne smatra, ni najmanje, da je BiH nestabilna.


Politika
  • Objavljeno 31.07.2019 12:00

Arnaut: Da li su bh. zvaničnici strane pasoše koristili pri prelasku granice BiH

Povodom medijskih izvještaja da su zvaničnici u institucijama Bosne i Hercegovine na službenim putovanjima koristili putne isprave drugih država, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut zatražio je informacije od Granične policije BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH da li su ti i drugi bh. zvaničnici strane pasoše koristili pri prelasku granice BiH te, ako jesu, da li su im izrečene prekršajne sankcije u skladu sa Zakonom o putnim ispravama BiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 31.07.2019 11:11

U FBiH manje razgovora mobitelima i SMS poruka, raste internet promet

Fiksni telefonski razgovori (mjereno u minutama) u Federaciji BiH su u drugom tromjesečju 2019. (april-juni), u odnosu na isti period 2018. godine, smanjeni za 4,0 posto.


Ekonomija
  • Objavljeno 31.07.2019 10:31

Hercegbosanske šume u novi vozni park uložile 1,1 milijun maraka

Šumsko-gospodarsko društvo Hercegbosanske šume nabavile su tri nova vozila za prijevoz trupaca i dva terenska kombija koji će značajno poboljšati rad i poslovanje Društva.


Ekonomija
  • Objavljeno 31.07.2019 10:14

Naplata računa za struju bez naknade u 23 općine

Na osnovu zaključenog ugovora između Javnog preduzeća "Elektroprivreda BiH" d.d. Sarajevo i JP "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo, korisnicima sa područja 23 općine od 1. augusta bit će omogućeno plaćanje računa za utrošenu električnu energiju bez naknade u svim poštanskim jedinicama "BH Pošte" na području tih općina.


Vijesti
  • Objavljeno 31.07.2019 09:44

Alkalaj: Tvrdnje predsjednice RH neistinite i ukazuju na sumnjivu motivaciju

Izviješća medija da je tokom službene posete Izraelu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da Bosnu i Hercegovinu kontroliše "militantni islam, koji je dominantan u uspostavljanju svoje agende", duboko su uznemirujuća. Ako je tačno preneseno, tvrdnje predsjednice su definitivno netačne i treba ih odbaciti kao takve, ističe stalni predstavnik BiH pri UN-u Sven Alkalaj.