Intervju
  • Objavljeno 06.05.2019 10:20

Edis Dervišagić: Gradačac je potentno privredno područje i ugodno mjesto za život

Općina Gradačac nedavno je dobila je status grada, a ovu izmjenu gradonačelnik Edis Dervišagić ocjenjuje od velikog značaja. Osim na ovu statusnu promjenu on se u našem razgovoru osvrnuo i na ekonomske prilike Gradačca, domaće i strane investicije, smanjenje nezaposlenosti, prilike za mlade, ali i značajne infrastrukturne projekte.


Ekonomija
  • Objavljeno 06.05.2019 09:42

“Neimarstvo” konačno u završnici stečaja: Radnicima tek po tri i po hiljade KM

Prodajom imovine Građevinskog preduzeća “Neimarstvo” iz Trebinja konačno se, nakon šest godina, ušlo u završnu fazu stečajnog postupka, u kojoj se namiruju povjerioci, ali, nažalost, prvenstveno oni koji su se osigurali hipotekama.


Ekonomija
  • Objavljeno 06.05.2019 09:37

UIOBiH od 15.maja u pojačanoj kontroli ugostiteljskih obveznika

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) u Bosni i Hercegovini će od 15. maja krenuti u pojačane kontrole obveznika koji se bave ugostiteljstvom u BiH.


Politika
  • Objavljeno 30.04.2019 13:24

Čović očekuje da će u svibnju biti imenovan novi saziv Vijeća ministara

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako bi u svibnju mogao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH, dok bi, kako je kazao, federalna vlast mogla biti formirana u naredna tri mjeseca.


Ekonomija
  • Objavljeno 30.04.2019 12:47

Šain: Pred nama je razvojna šansa za BiH, ali i region

Investicijska konferencija Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja će početkom maja biti održana u Sarajevu, značajan je skup za Bosnu i Hercegovinu, ali i za cijelu regiju, poručio je danas profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Željko Šain.


Vijesti
  • Objavljeno 30.04.2019 12:15

Borenović: Složena situacija u vezi s migrantima u USK-u

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstvaničkom domu Parlamenta BiH Branislav Borenović posjetio je, zajedno s grupom parlamentaraca, migrantske centre Bira, Miral i Sedra u Bihaću, Velikoj Kladuši i Cazinu.


Ekonomija
  • Objavljeno 30.04.2019 11:13

Saradnja poreznih inspektora i policije u ZDK-u

Vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut potpisali su Protokol o međusobnoj saradnji, kojim su institucionalno definisali dosadašnju uspješnu saradnju.


Vijesti
  • Objavljeno 30.04.2019 10:38

Ljubuškić: Promjena cijene gasa iziskuje korekciju cijene centralnog grijanja

Osnovni energent za proizvodnju toplotne energije je prirodni gas i svaka promijena cijene prirodnog gasa iziskuje istovremeno korekciju, odnosno usklađivanje cijene centralnog grijanja sa novom cijenom prirodnog gasa - kazao je šef Kabineta direktora KJKP "Toplane - Sarajevo" Ženja Ljubuškić.


Ekonomija
  • Objavljeno 30.04.2019 09:45

Prvi let aviokompanije FlyBosnia iz Sarajeva za Kuvajt 2. maja

Bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia će u četvrtak, 2. maja, imati prvi let za Kuvajt.


Ekonomija
  • Objavljeno 30.04.2019 09:08

Turistička zajednica KS na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u okviru aktivnosti promocije turističke ponude Kantona Sarajevo na inostranim tržištima, ove godine po drugi put organizira samostalno predstavljanje na Međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2019, koji se održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 28. aprila do 1. maja 2019. godine.