Ekonomija
  • Objavljeno 20.08.2019 14:28

Prosječna cijena prodatih novih stanova 1.606 KM po kvadratu

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.606 KM po metru kvadratnom i u poređenju sa istim periodom prošle godine manja je za dva posto.


Ekonomija
  • Objavljeno 20.08.2019 14:15

Iz saobraćajnog sektora u RS odlaze radnici, problem male plaće

Odliv radne snage i niska primanja zaposlenih jedan je od ključnih problema u funkcionisanju saobraćajnog sektora u RS - istaknuto je na sastanku entitetskog ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića s predsjednikom Sindikata saobraćaja i veza RS-a Nebojšom Đokićem.


Politika
  • Objavljeno 20.08.2019 14:12

Džaferović: Suština problema sadržana u odbijanju dostavljanja ANP-a

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozvao je danas nakon otkazivanja sjednica Predsjedništva BiH na poštovanje odluka i zakona usvojenih od institucija države, te naglasio da ukoliko postoji opredjeljenje da se poštuje principi vladavine prava sve su stvari rješive.


Politika
  • Objavljeno 20.08.2019 13:52

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez politike uvjetovanja

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) pozvala je na hitnu implementaciju izbornih rezultata, bez odlaganja.


Politika
  • Objavljeno 20.08.2019 13:22

KO SDA: Osloboditi porodice obaveze da plaćaju održavanje grobnih mjesta

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo (KO SDA) smatra potpuno neprihvatljivom praksu da se nakon deset godina iskopavaju i premještaju posmrtni ostaci umrlih osoba čije porodice ne plaćaju naknadu za grobna mjesta na gradskom groblju Bare u Sarajevu.


Vijesti
  • Objavljeno 20.08.2019 13:09

KCUS - Bilježi se značajan porast oboljelih od karcinoma jednjaka

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) formiran je Multidisciplinarni tim za hirurgiju jednjaka, koji je u prvih nekoliko mjeseci rada uspješno uradio pet operativnih zahvata.


Vijesti
  • Objavljeno 20.08.2019 12:42

Vlada FBiH - Pojašnjenje u vezi provođenja vansudske nagodbe za izmirenje duga

Ured premijera Federacije Bosne i Hercegovine uputio je danas dopis/pojašnjenje u vezi s provođenjem vansudske nagodbe za izmirenje potraživanja po osnovu pravosnažnih i izvršnih sudskih odluka iz oblasti radnopravnih sporova.


Vijesti
  • Objavljeno 20.08.2019 12:29

Službenici GP BiH za sedam mjeseci otkrili 37 slučajeva krijumčarenja ljudi

U prvih sedam mjeseci ove godine policijski službenici Granične policije BiH evidentirali su 37 krivičnih djela „krijumčarenje ljudi“ te tri krivična djela „organiziranje grupe ili udruženja za vršenje KD krijumčarenje migrantima''.


Politika
  • Objavljeno 20.08.2019 12:16

Komšić: ANP od tehničkog pitanja postalo krucijalno političko pitanje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas novinarima u Sarajevu, nakon što su otkazane obje sjednice Predsjedništva BiH, da je Godišnji nacionalni plan (ANP) od tehničkog pitanja postao krucijalno političko pitanje u zemlji.


Vijesti
  • Objavljeno 20.08.2019 11:38

Veće plaće za specifične uslove rada prosvjetara u RS-u

Vaspitno-obrazovnim i medicinskim radnicima, koji rade u školama i predškolskim ustanovama za djecu sa smetnjama u razvoju u RS, osnovna plata bit će uvećana za 10 posto, najavila je danas entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić.