Sport
  • Objavljeno 26.05.2017 11:51

Selektor Baždarević objavio spisak za Grčku: Pametno i strpljivo do važne pobjede

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH saopštio je spisak na kojem je 28 igrača na koje računa u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Grčke. Jedino novo ime na Baždarevićevom spisku je Samim Memišević, defanzivac holandskog Groningena, javlja Anadolu Agency (AA).


Magazin
  • Objavljeno 26.05.2017 11:09

Remzija ef. Pitić: U ramazan ulazimo s nadom da ćemo iz njega izaći kao bolji ljudi

U ramazan ulazimo sa nadom da ćemo svojim trudom, zalaganjem, posvećenošću i s Božijom milošću iz ovog odabranog mjeseca izaći kao bolji ljudi, istakao je u ramazanskom intervjuu za Anadolu Agency (AA) muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.


Ekonomija
  • Objavljeno 26.05.2017 11:06

Šarović: Ogromne perspektive projekta "Put svile"

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović ocijenio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" da su ogromne perspektive projekta "Jedan pojas, jedan put" iza koga stoji Narodna Republika Kina, s obzirom na to da će se raspolagati finansijskim kapitalom od 100 milijardi eura.


Ekonomija
  • Objavljeno 26.05.2017 09:23

Domljan: U BiH se mora mijenjati sistem PDV-a

Vlada Federacije BiH ima razumijevanja za inicijativu Instituta za razvoj mladih KULT da se putem zakonskih izmjena uvede sistem plaćanja poreza na dodanu vrijednost državi tek kada i privrednici naplate račune koje su izdali svojim kupcima, a ne do 10. u mjesecu, što je dosadašnja praksa, prenosi Dnevni list.


Politika
  • Objavljeno 26.05.2017 09:21

Otklonjena posljednja prepreka za skidanje BiH sa sive liste Moneyvala

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i ministrica pravde i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić potpisali su danas Sporazum o tehničkoj suradnji na uspostavljanju sustava razmjene podataka koji se upisuju u registre udruga i zaklada. Radi se o ispunjavanju i posljednje obveze za skidanje Bosne i Hercegovine sa sive liste Moneyvala koja se odnosi na udruge i zaklade, prenosi Anadolu Agency (AA).


Vijesti
  • Objavljeno 26.05.2017 09:19

Novi projekt na Međunarodnom aerodromu Sarajevo - BookCrossing

Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka Sarajeva pokrenuli su zajednički kulturni projekt – Bookcrosing, koji je već odavno popularan u svijetu, a naročito na aerodromima.


Politika
  • Objavljeno 25.05.2017 15:29

Zvizdić nakon Brisela: Neophodno sačuvati stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana

Neophodno je sačuvati stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana, poručio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nakon povratka iz Brisela, javlja Anadolu Agency (AA).


Vijesti
  • Objavljeno 25.05.2017 14:19

Dan žalosti u Tuzli: 22 godine tuge i bola zbog ubijene mladosti na Kapiji

U znak sjećanja na ubijenu mladost na tuzlanskoj Kapiji, 25. maja 1995. godine, danas je u Tuzlanskom kantonu Dan žalosti. Porodice ubijenih, prijatelji i hiljade građana, među kojima su bili učenici iz više tuzlanskih škola, položili su cvijeće na Aleji mladosti i na Kapiji, mjestu na kojem se masakr dogodio, javlja Anadolu Agency (AA).


Vijesti
  • Objavljeno 25.05.2017 14:13

Srebrenica: Studenti s pet bh. univerziteta čistili nišane u Potočarima

U Memorijalnom centru Potočari je u povodu 25. maja, koji se u nekadašnjoj Jugoslaviji obilježavao kao Dan mladosti, u suradnji sa pet univerziteta iz BiH - Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica i Bihać, realizovana je akcija čišćenja nišana, javlja Anadolu Agency.


Politika
  • Objavljeno 25.05.2017 13:14

Ramljak: Plan je da Mercator preuzme Konzum i Velpro u BiH

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak predstavio je danas u Sarajevu Akcioni plan s konceptom i pravcem rješavanja problema u Agrokoru i njegovim firmama kćerkama u Bosni i Hercegovini, prema kojem bi se brend Mercator ponovo mogao vratiti u BiH i preuzeti Konzum BiH i Velpro, javlja Anadolu Agency (AA).