Politika
  • Objavljeno 19.02.2019 13:57

Mektić upozorio na mogućnost priliva većeg broja migranata

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas kako se u Grčkoj nalazi blizu 70.000 migranata, koji se kreću prema zemljama Evropske unije, te kako postoji mogućnost da veći broj tih ljudi odabere rutu preko zapadnog Balkana.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.02.2019 13:21

Potpisan ugovor o zajmu s Kuvajtskim razvojnim fondom za Koridor Vc (VIDEO)

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwanon Al-Ghanemom ugovor o zajmu, a direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić projektni ugovor koji se odnosi na izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.


Vijesti
  • Objavljeno 19.02.2019 12:36

Služba za poslove sa strancima među migrantima pronašla teroriste

Služba za poslove sa strancima locirala je, u prva dva mjeseca ove godine na području Bihaća i Sarajeva, i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana.


Vijesti
  • Objavljeno 19.02.2019 12:09

Graničnoj policiji uručeni ključevi novog minibusa

Europska unija je tijekom prethodnih mjeseci kroz projekt "EU potpora upravljanju migracijama i granicom u BiH" doznačila više od 7,2 milijuna eura kao potporu nastojanjima Bosne i Hercegovine da pomogne migrantima i izbjeglicama na terenu i ojača kapacitete upravljanja granicom, izvijestili su u utorak iz Granične policije BiH.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.02.2019 11:38

FlyBosnia u partnerstvu sa SoleAir-om u dovođenju turista u Međugorje

FlyBosnia je u partnerstvu sa italijanskim pružateljem čarter usluga SoleAir s ciljem obavljanja letova iz Mostara za hodočasnike koji posjećuju Međugorje.


Politika
  • Objavljeno 19.02.2019 10:48

Na dnevnom redu i Prijedlog uredbe o zapošljavanju u javnom sektoru

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prijedlog uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH, kojom je ovaj postupak uređen na jedinstven način, a osobama koje traže posao omogućen ravnopravan pristup slobodnim radnim mjestima i ravnopravna konkurencija, zasnovana na znanjima i sposobnostima.


Intervju
  • Objavljeno 19.02.2019 10:11

Boris Pašalić: U potpunosti ćemo ispoštovati drvoprerađivače

Ugovori sa drvoprerađivačima u RS o isporuci sirovine ove godine će u potpunosti biti ispoštovani, a “Šume RS” se moraju držati plana sječe i na osnovu njega sklapati poslove, kaže u intrevjuu za “Nezavisne” Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.02.2019 09:49

Vitaminka “kiseli” minus: Nedostatak sirovina najveći uzrok lošeg poslovnog rezultata

Nedostatak sirovine za glavne proizvode, uz sve izraženiji nedostatak radne snage, glavni su razlozi za još jedan poslovni minus koji je zabilježila banjalučka “Vitaminka”, kažu u njenoj upravi.


Ekonomija
  • Objavljeno 19.02.2019 09:40

Sutra potpisivanje ugovora za četiri kapitalna projekta u općini Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić sutra će u Sarajevu potpisati ugovore s izvođačima radova za četiri kapitalna projekta u toj općini.


Ekonomija
  • Objavljeno 18.02.2019 15:54

Veliki broj posjetilaca na Bjelašnici i Igmanu, idealni uslovi za skijanje

Veliki broj posjetilaca proveo je protekli vikend na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, jer su uslovi za skijanje bili idealni - kazala je direktorica marketinga ZOI'84 Amra Kaljić.